Liefdevol Loslaten

 Samen naar anders vasthouden

'Want was er niet dat beetje liefde, dan had je nergens houvast aan'

      

Welkom!  

Misschien ben je hier terecht gekomen omdat een dierbare is overleden; mijn medeleven met jouw verlies en veel kracht gewenst. Bij verlies ben ik vanzelfsprekend met je begaan en wens dat Liefdevol Loslaten jou iets brengt.

Woorden van troost wellicht, ideeën om samen verder uit te werken.
Mijn luisterende oor, mijn aandacht.

Maar ook wanneer je mijn website bezoekt omdat je er gewoon benieuwd naar bent, voel je welkom!  

Vanuit mijn hart verzorg ik liefdevolle afscheidsceremonies en bied ik nazorg. Mijn streven is nabestaanden houvast te geven om daarmee de basis te leggen voor troostrijke herinneringen.

Mijn levensmotto:
'Want was er niet dat beetje liefde, 
dan had je nergens houvast aan' 
is daarbij steeds mijn leidraad.

Afscheid 

Na het overlijden van een dierbare volgen dagen waarin nabestaanden worden geleefd. Ik breng ruimte en rust mee om na te denken over de invulling van de afscheidsbijeenkomst. Verdriet kan ik invoelen maar niet wegnemen. Wél kan ik woorden geven aan dat verdriet, woorden waarmee de overledene liefdevol wordt herdacht. Zodat loslaten, op de dag van het onherroepelijke afscheid, al een beetje richting anders vasthouden gaat.
Terwijl de uitvaartverzorger alle andere zaken regelt, is mijn luisterende oor voor de nabestaanden.
Daarna geef ik graag mooie, liefdevolle woorden aan gevoelens, herinneringen en verdriet.

Samen verzorgen we zo een afscheidsceremonie die bijblijft. Die recht doet aan de overledene en kracht geeft voor wie achterblijft. Voor de dag van morgen. Omdat liefde niet ophoudt wanneer leven eindigt.
Dát is mijn missie.Rouw
Na de uitvaart vallen nabestaanden vaak in het bekende zwarte gat. Het leven moet opnieuw vorm krijgen, zonder de overleden dierbare. Na verloop van tijd wordt het vaak ook lastiger om nog met familie of vrienden over dit verlies te praten. Maar bij menigeen zit het rauwe gevoel er dan nog wel! 
Er is in onze hedendaagse cultuur weinig ruimte en begrip om te rouwen, laat staan tijd.
Lees hierover: 'Rouwbegeleiding op het werk vaak onvoldoende' 
 https://nos.nl/l/2281312 .

Ik heb die ervaring zelf helaas ook. Of iemand in rouw is, is namelijk tegenwoordig aan de buitenkant niet te zien. In tegenstelling tot vroeger toen de vrouwen een jaar in het zwart liepen, de mannen hun baard lieten staan. De hele buurt wist wat er gaande was en hielp mee rouwen. Toch is de weg van het rouwproces doorlopen nog steeds de enige optie om dóór te kunnen leven. Zonder degene die je zo mist, op een nieuwe manier. Daarvoor is het nodig om rouw te doorléven, dat betekent verdriet leren voelen, accepteren, en ja, dat is loodzwaar. De rouwreis of rouwarbeid actief doormaken kost echt veel energie. De rouwreis maak je wel helemaal zelf. Maar niemand hoeft het niet alléén te doen.
Liefdevol Loslaten kan helpen aan 
die rouwreis te beginnen en de weg te wijzen naar anders vasthouden.
Dát is mijn visie.

Lees meer onder:   

Inge's weg naar Liefdevol Loslaten ~  
~  Werkwijze ~
~  Uitvaart ~ 
Rouwproces ~  

Een eerste, oriënterende halfuur van onze afspraak is geheel vrijblijvend. Zo maken we rustig kennis en kun jij bepalen of er voldoende klik is de samenwerking aan te gaan. Deze zal immers intensief zijn. Belangrijk vind ik dat nabestaanden er het volste vertrouwen in hebben dat we samen een prachtig, liefdevol afscheid of de rouwreis gaan maken.

Liefdevolle groet,

Inge

Verdriet kan ik invoelen maar niet wegnemen,
wel de zorg, om jouw dierbare liefdevol te kunnen herdenken, op de dag van het onherroepelijke afscheid. 
💜

Daarna, waarna jij aan de rouwreis begint, loop ik desgewenst graag een stukje mee.

 

 

Terug naar begin
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn